Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=ngkK4ImcCYc

Hoe belangrijk is professionele fotografie?

We bevinden ons in het digitale tijdperk waar foto’s zeker niet minder belangrijk zijn dan jaren geleden. Alleen anno 2015 wordt het maken van een foto steeds makkelijker, iedereen kan tegenwoordig betaalbaar een camera aanschaffen of gebruikt gewoon zijn smartphone. Zonder al te veel kennis kunnen hier uitstekende foto’s mee gemaakt worden.

Maar goede fotografie is toch echt van een ander niveau. De eer om een artikel te schrijven over professionele fotografie liet ik dan ook niet zomaar aan me voorbij gaan.

 

Zelf ben ik inmiddels alweer bijna zeven jaar professioneel fotograaf waarbij de focus ligt op het fotograferen van bruiloften. Daarnaast fotografeer ik ook vastgoed, evenementen en doe ik familie- en romantische fotoshoots.

Als professionele fotograaf ben ik er niet bang voor dat het beroep van de fotograaf ooit verdwijnt. Hoe mooi en goed je camera ook is, je moet beschikken over een aantal zaken. Je moet kennis hebben van de camera, gevoel hebben voor het maken van foto’s, weten wat bepaalde lichtinval en schaduwen voor je foto kan doen en je moet beschikken over goede fotonabewerkingsprogramma’s. En zelfs dan ben je er nog niet. Het is minstens zo belangrijk – en misschien wel het allerbelangrijkste – dat je goed om kunt gaan met mensen. Als fotograaf moet je hen kunnen laten ontspannen en ze op hun gemak laten voelen. Een extra voordeel in mijn geval is dat jarenlange ervaring ervoor zorgt dat je weet op welke momenten je waar moet zijn om de belangrijke momenten goed vast te leggen.

De foto’s die ik maak zijn voornamelijk journalistiek waarbij ik probeer te zorgen dat emoties en belangrijke momenten dusdanig worden weergeven zoals ze op het moment van fotograferen worden beleefd. In hun natuurlijke ambiance.

Ongeacht waar de foto’s voor worden gemaakt – voor een bruiloft, fotoshoot of evenement – wordt er zo gefotografeerd dat mensen niet voelen dat er een camera op ze gericht is. Vanzelfsprekend zijn er momenten waar dit niet te voorkomen is zoals tijdens een fotoshoot op een bruiloft. Maar op die momenten wordt geprobeerd om situaties te creëren waardoor het gezelschap met elkaar bezig is en met elkaar geniet van het moment waardoor ze niet meer het gevoel hebben dat er een fotograaf aanwezig is.

Om een lang verhaal kort te maken hoop ik dat de strekking van het verhaal duidelijk is: professionele fotografie zal altijd een onderdeel blijven van noemenswaardige gebeurtenissen waarbij niet alleen een goede camera, maar ook kunde en ervaring nodig is om iets moois echt goed vast te leggen.

 

Wil je meer over mij of mijn fotografie weten? Kijk dan even op mijn website en/of Facebookpagina .

Om echt een goed beeld te krijgen van hoe belangrijk goede fotografie is kun je natuurlijk ook één van de sfeeravonden die Artistic Productions maandelijks verzorgt bijwonen.

Stel je eigen show samen

Ontvang binnen een aantal minuten een offerte.

Stel samen


Aanbod Artistic L!VE

Artistic L!VE
Show
Artistic L!VE
Exclusive Show
Artistic L!VE
Band
L!VE ON STAGE
Artistic L!VE
Piano Show
L!VE Piano
Exclusive Show

We Create, You Celebrate

Hoe kunnen we je verder helpen?

Seran van Wijk

Client director